Polimer Teknik Servis ve Yedek Parça Koordinatörü İdris Kurtoğlu ile söyleşi

Servis ve Yedek Parça Koordinatörü İdris Kurtoğlu: “En olumsuz günümde bile hayata pozitif bakmaya çalışıyorum”

  • Sizi tanıyabilir miyiz? Eğitim alanınız, mesleki deneyimleriniz, Polimer Teknik’teki göreviniz hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?

1985 Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde doğdum. İlk ve ortaöğretim hayatımı Mustafakemalpaşa’da, lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi’nde tamamladım. Profesyonel çalışma hayatıma 2004 yılında Bursa’da bulunan Rotek otomasyon firmasında başladım. Mesai kavramına takılmadan çok çalıştık, bu çalışma temposu ile ekstra bir tecrübe kazandık.  Daha sonra askerlik görevi sebebiyle firmadan ayrıldım. İstanbul’da gerçekleştirdiğim askerlik görevinin de güven anlamında, kişisel gelişim ve insanlarla iletişim anlamında çok değerler kattı ve geliştirdi. Konumun ve görevimden dolayı üst düzey rütbeli personeller görüyor ve görüşüyordum. Askerlik görevimi tamamladıktan sonra Rotek otomasyon firmasına geri döndüm.

2010 yılında evlendim. 2 kız çocuğum var ve ailemle çok mutluyum. Sürekli, en olumsuz günümde bile hayata pozitif bakmaya çalışıyorum. Kötüyü her zaman düşünürüm, bu bana tedbir ve önleme anlamı ya da bir sonraki süreçte neler yaşayacağımı fısıldıyor.

2014 yılında otomasyon ve mühendislik hizmeti adı altında hizmet veren firmamı ortağım ile birlikte açılışını gerçekleştirdik. Amaç para kazanmak ise güzel para kazanıyorduk ancak kişisel gelişime ve iş geliştirmeye önem veremiyorduk. Bu sebeplerden dolayı 4 yıl sonunda ortaklığından ayrıldım. İnşaat firması kurmak istiyordum ancak ailemden yeterli manevi destek görmediğim için fikirlerine saygı duyarak bu işe yatırım yapmadım. Daha sonra gelinlik işine girdim ancak orada da aradığımı bulamayınca eğitimini aldığım otomasyon sektörüne geri döndüm.

Otomasyon malzemeleri satışı yaptığım sıralarda Polimer Teknik’e malzeme satışı görüşmesine geldim. O ziyaretimde Polimer Teknik’in Satış ve Pazarlama Direktörü Reha Yelken ile tanıştık. Kendisi Polimer Teknik’in hedef ve vizyonunu anlatıp beni Polimer Teknik ailesine dahil etmek istedi ve bu vizyon çok hoşuma gitti. Kendi iş yerime sabah kalkıp gitmek çok zor geliyordu. Çalışmaya başladığım günden bu yana Polimer Teknik’e sabah heyecanla geliyorum. 5 yıldır Polimer Teknik’teyim ve her gün yeni bir şey öğreniyorum burada.

Polimer Teknik’te ilk olarak otomasyon sorumlusu olarak başladım. 3 yıl kadar vekaleten üretim müdürlüğü yaptım. Bu firmada işe başlamadan önce demire sıradan bir demir gözüyle bakıyordum. Polimer Teknik’e başlamam ile çeliğin çeşitliliğini, niteliklerini, talaşlı imalat proseslerini, plastik çeşitlerini ve işleme proseslerini öğrendim. Ben her zaman özel sektörde çalışan arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; üzerine bir şey koyamayacağınız, heyecan duymadığınız bir işte çalışmayın. Bizim sürekli bir şeyler öğrenmemiz, bir şeyler geliştirmemiz gerekiyor. Bu gerek bizim gerek çalıştığımız firmanın maddi manevi değerini artırır.

Bir süre sonra Reha Bey kişisel gelişimimi fark ederek beni teknik servis ve müşteri hizmetleri tarafına çekerek müşteriler ile iletişimde olmamı sağlayacak pozisyona çekti. Yöneticilerimiz personelin yapabileceklerini çok iyi görüyor ve analiz ediyor. Futboldan örnek verecek olursak çok iyi bir teknik direktör diyebilirim. Kimi, hangi pozisyonda kullanabileceğini çok iyi biliyor. Yatay ve dikey pozisyon geçişleri yaptım burada. İmalata bakarken çok yoruluyordum ama mutluydum çünkü sürekli bir şeyler öğreniyordum.  Şimdi servis ve yedek parça koordinatörlüğü yapıyorum.

  • Polimer Teknik’in size kattıkları unsurlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Ben buraya geldiğimde sadece otomasyon ve ticaret bilgim vardı. Polimer Teknik beni çok farklı bir İdris Kurtoğlu yaptı. Polimer Teknik’in marka gücü ve kişisel gelişime önem vermesi, çalışanların kendilerini geliştirmesi için serbest bırakması isteyeni çalışanı çok değerli kıldı.

  • Polimer Teknik’teki şirket ve çalışma kültürünü nasıl değerlendirebilirsiniz?

Gelişime müsait bir iş kültürümüz var. Polimer Teknik’te pozitifseniz herkes sizinle pozitif. Çalışanlar, çalışma ortamı, arkadaşlık çok iyi. Çalışanlar arası iletişim kuvvetli ve birbirine güven duyuyor.

  • Çalışma motivasyonlarınız nelerdir?

Tabi ki robot değiliz. Mesela 2023 Kahramanmaraş depremleri döneminde modum çok düşmüştü, 1-2 ay kendime gelemedim belki de sosyal medya ve haber izlemeyi bırakmalıydım ama bu değişken. Yaptığınız bir iş başarılı sonuçlandığı zaman, çalışma arkadaşlarınız mutlu ise, müşteri, tedarikçi ve çözüm ortaklarınız mutlu ise motive oluyorsunuz, aksilik olduğu zaman motivasyonunuz bozabiliyor ama arkadaşlık ilişkileri bunu kolayca ekarte etmeye yardımcı oluyor.

  • Sosyal hayatınızdan biraz bahsedelim. Çalışma hayatı dışında vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Uğraşlarınız, hobileriniz var mı?

Önceden biraz daha sosyal hayata eğilim gösteriyordum ancak şimdi çocuklarımın büyümesi ile onlarla ilgilenmemiz, eğitim hayatlarına destek olmamız hobilerimize yeterli ağırlığı veremememize etken oluyor. Şirket içinde arkadaşlarımız, arkadaşlıklarımız bizi biraz daha sosyalleştirebiliyor.

Beni ters köşe eden filmleri izlemeyi seviyorum. Balık tutmayı seviyorum ancak uzun zamandır gidemiyorum. Bisiklet sürmeyi, yürümeyi, ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum.

  • Eklemek istedikleriniz.

Ağlamak ihtiyaç, üzülmek gereksinim, ama bence insanlar hayatlarında olumlu veya olumsuz, ne olursa olsun gülmeyi bilmeli, pozitif olmalı. Bu güzel sohbeti Oğuz Atay’ın sözleri ile sonlandırmak istiyorum. “Provası yok hayatın ne yeniden yaşamak mümkün ne de yaşadıklarını silebilmek. Her şeyin zamanı yaşadığın o andır.” İşte bu yüzden mutlu olmayı, gülümsemeyi, çalışmayı, kendimize ve geleceğimize güzel anılar bırakmayı ihmal etmeyelim.

Moderatör: Bensu Çakır
Fotoğraf: Erol Türker, Sedat Pamuk